Visit us on Facebook, LinkedIn or Instagram or Call: +45 60 17 94 84

>> SELECTED PROJECTS

#8 From courthouse to residential

An old courthouse has been transformed into a tall apartment building placed on top of the exposed bedrock visible in the atrium

Extract from our latest publication A New Golden Age Nordic Housing

“The new building is strongly inspired by an internationally recognized Swedish painter with roots in the local area, Bengt Lindström. The plan is made as a basic square floor plan, which is divided into squares like a hashtag. The layout has five apartments wrapped around the central core, with balconies in all four directions.”

Architect: Wingårdh Arkitektkontor . 2015 . Örnsköldsvik, Sweden . 4,920 m2 . Photos by Tord-Rickard Söderström

2013-10-24_ting1_foto_tord-rikard_siderstrim__mgl8167

2013-10-24_ting1_foto_tord-rikard_siderstrim__mgl8296

2013-10-24_ting1_foto_tord-rikard_siderstrim__mgl8900

 

Gem